14 Mayıs 2012 Pazartesi



İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi


DDY 3.Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesinin üç etaplı olacağını ve yaklaşık 6,5 milyar liraya mal olacağını bildirdi.
DDY 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesinin üç etaplı olacağını ve yaklaşık 6,5 milyar liraya mal olacağını bildirdi.
Eriş, Manisa'nın Barbaros Mahallesi'deki hemzemin geçitlerde yaptığı incelemenin ardından gazetecilerin soruları üzerine, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi için Ankara-Afyonkarahisar bölümünün ihalesi yapıldığını, ikinci etap ihalesinin de bu yıl yapılmasının beklendiğini söyledi.
İzmir-Ankara hızlı treninin İzmir'in Kemalpaşa ilçesinden sonra ikiye ayrılacağı, hattın bir kolunun İzmir'e, diğer bir kolunun ise Manisa'ya geleceğini dile getiren Eriş, "Üç etaplı proje, aşağı yukarı 6,5 milyar liraya mal olacak. Ülkemizin en büyük projelerinden biri. Trenin hızı bu hatta 250 kilometreye kadar çıkacak" dedi.
Menemen-Manisa arasında daha önceden çift yol olarak düşünülen çalışmaların da daha geniş bir vizyonla yeniden revize edildiği bildiren Eriş, şu bilgileri verdi:
"Menemen-Manisa arasını çift hatlı olarak yapmaya karar vermiştik. zemin etütlerini yaptık,uygulamaprojelerini çizdik. Hızlı tren geleceği için üç ve dört hatlı olması talimat verildi. Arkadaşlarımız bunun için çalışıyorlar. Burada yeni bir güzergah olabilir. Manisa'da çok büyük yatırımlarımız var. Şu anda Manisa-Salihli arasını yaptık, yolu yeniledik. 484 milyon liraya Menemen-Manisa-Akhisar-Bandırma hattının sinyal ve elektrifikasyon sözleşmesi imzalandı."
Eriş, meydana gelen kazalarla ilgili haberlerde doğru bilgilendirilmesinin önem taşıdığını da vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder